PERFECT IMPERFECT

December 20th, 2016

 

Cei mai mulți dintre cei care participă la cursul și workshop-urile noastre simt presiunea de a face fotografii corecte, frumoase, interesante, perfecte. De asemenea, le este greu să se deschidă și să vorbească despre ei. Toate aceste lucruri sunt normale și se pot depăși. Hai să vedem cum!

 

Pentru început, te invităm la un scurt experiment!

 

Pasul 1 – privește cele două fotografii

 

BeFunky Collage_47

© Matt Hoyle

 

Pasul 2 – răspunde la următoarele întrebări

Care dintre cele două fotografii te-a făcut mai curios?

Pe care ai privit-o mai mult timp?

La care te-ai întors pentru a o privi încă o dată?

 

Fotografiile au fost realizate de Matt Hoyle, un fotograf care a pozat și a ”fabricat” digital frumusețea multor celebrități de la Hollywood. Acesta a observat ani de zile obsesia vedetelor pentru a avea o imagine perfectă. Asta l-a îndemnat să caute subiecți dintr-o altă categorie, categoria persoanelor perfecte prin imperfecțiunea lor, așa cum spune chiar el.

 

Cea de-a doua poză, care probabil te-a făcut mai curios decât prima, face parte dintr-o astfel de serie. Este portretul unei fetițe căreia îi place să facă baie în ocean, în plină iarnă.
Privește-o! Face ceea ce-i place, nu vrea să ascundă nimic și nici să adauge nimic la ceea ce este. Ea doar este și se arată lumii pur și simplu. Nu se complică, nu vrea să dea bine, nu își refuză o plăcere doar pentru că nu este cea mai bună înotătoare. Este o fetiță norocoasă!

 

Revenind la subiectul articolului nostru, încercăm să clarificăm toată nebunia lui ”perfect”. Iată ce ne spune DEX-ul:
”Perfect – care întrunește în gradul cel mai înalt toate calitățile cerute.

 

Termenul cheie din această definiție este, din punctul nostru de vedere, cuvântul ”cerute”. Da, persoane care nu sunt tocmai perfecte cer perfecțiunea, uneori de la copii cu vârste atât de fragede.
Cu toții am auzit la un moment dat: ”Nu e bine!”, ”Fii cuminte!”, ”Nu se face!”, ”Așa e frumos!”, ”Nu ai voie!” ”Trebuie să faci/ să fii așa!”. Unii dintre noi au crezut ce au auzit, alții nu. Unii s-au conformat, alții s-au revoltat. Însă purtăm în noi aceste cuvinte, care, în timp, s-au transformat în condiționări. Ele ne fac să fim nemulțumiți de ceea ce suntem sau facem. Suntem speriați când greșim și suntem convinși că este periculos să facem ceea ce vrem cu adevărat. Și astfel ajungem să fim stingheri în a ne dezvălui, uneori chiar și fața celor mai apropiate persoane din viața noastră.

 

Cum poți câștiga curaj și relaxare atunci când îți arăți adevăratul fel de a fi?

Cum să te integrezi și să ai o viață împlinită dacă ceea ce vrei diferă de drumul proiectat de familia, comunitatea sau societatea în care trăiești?

 

BeFunky Collage_224

 

Nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Te așteaptă   un proces care solicită timp și efort susținut.

Poți începe așa:

- delimitează clar între ceea ce vrei tu cu adevărat și ceea ce se cere de la tine;
– acceptă imperfecțiunile și greșelile celor din jurul tău;
– alege să-ți fii un bun prieten;
– identifică activități care te reprezintă și care îți plac;
– investește timp și energie în relația cu persoanele care te acceptă 100%.

 

În cadrul cursului de auto-explorare prin fotografie nu ne așteptăm și nici nu ne dorim să fii perfect. Rolul nostru este să creăm cadrul potrivit în care să ai voie să experimentezi și să greșești. Îți oferim instrumentele de care ai nevoie pentu a te descoperi și ne asigurăm că vei face parte dintr-un grup care te va însoți cu succes în procesul tău de auto-explorare.

 

Și nu uita – tocmai imprefecțiunea te face interesant și deosebit, de aceea vrem să te cunoaștem exact așa cum ești: perfect imperfect.

 

Te așteptăm!Lasa un comentraiu