În loc de ”Despre noi”

February 23rd, 2017
La FOTOCONNECT suntem timizi și ne este greu să vorbim despre propriile vieți și emoțiile noastre.
Totuși, o facem, din respect și recunoștință pentru toți cei care participă la workshop-urile noastre și care, în ciuda sfielii pe care o resimt, găsesc curajul și puterea de a se deschide.
Atunci când suntem rugați să spunem ce este important pentru noi, răspunsurile pe care le dăm au un numitor comun – libertatea.
Libertate este, pentru noi, asumarea responsabilităților de adult într-un mod pur personal și nu așa cum ne-a fost spus că trebuie sau că este bine, frumos. În plus, construim propria libertate acceptând și respectând alegerile celor de lângă noi.
still_226892-1140x641

Iris Apfel la 93 de ani, fotografiată de Jeff Bark

Regăsirea libertății în viața de adult este un subiect care ne fascinează, în primul rând pentru că ne aflăm și noi printre cei care o caută. A ști să trăiești nu este un instinct, nu ne naștem cu lecția învățată. Vestea bună este că ne-o putem însuși pe parcurs prin cunoaștere de sine, curaj și puțină speranță.

Noi ne trezim dimineața și continuăm să facem ceea ce facem pentru că vrem să fim aici pentru toți cei care se află în căutarea libertății într-o viață care și-a pierdut, poate, puțin din strălucire și seninătate.
Nu îi întâmpinăm pe cei care vin înspre noi cu butoiul de melancolie, trecutul ne interesează prea puțin…
În schimb, oferim tuturor ocazia de a experimenta acum, în prezent, o întâlnire reală cu propria persoană.
Cel mai bun lucru este că această întâlnire este pentru viitor și pentru perspective nebănuite. Nu trebuie să impresioneze pe nimeni, nu există terți dezamăgiți sau dezaprobatori, ci numai oameni curajoși care renunță la condiționările din trecut și fac loc pentru ceea ce vor și pentru ceea ce li se potrivește cu adevărat.
tumblr_n56bi7hjlt1rwc3exo2_1280

Atelierul lui Francis Bacon

Așa suntem noi – nesofisticați, colorați, uneori dezordonați și întotdeauna pregătiți să îi însoțim pe ceilalți pe drumul lor către ceva mai bun <3
Considerăm că toți avem un potențial creativ și orice formă de expresie, prin cuvânt, sunete, fotografie ne ajută să observăm ceea ce nu este accesibil raționalului, să  ne eliberăm de ceea ce nu ne mai ajută și nu poate fi exprimat prin cuvinte.
În final nu putem decât să-i dăm dreptate lui Marty Rubin: ”Arta este spațiul în care libertatea își testează aripile”.
Decolare plăcută :))


Lasa un comentraiu